22 Ocak 2011 Cumartesi

Jason Wu: A Genius


I'm madly in love with Jason Wu designs. He has a unique style and his designs are exquisite and elegant. He is a brilliant designer and he has a distinct creative mind. He has a very interesting life story. 


Jason Wu'nun tasarımlarına tek kelimeyle aşığım. Farklı bir stili ve inanılmaz zarif tasarımları var. Farklı bir yaratıcı beyne sahip, çok zeki bir tasarımcı olduğunu düşünüyorum. Okunmaya değer, oldukça ilginç bir öyküsü var Wu'nun.


He was born in Taiwan and then moved to Canada when he was 9. He learned to sew by designing for dolls and then he studied sculpture in Tokyo. When he was 16, he started to design doll clothes for "Integrity Toys" under the title of "Jason Wu Dolls" and later "Fashion Royalty". After a while he decided to be a fashion designer and he studied at Parsons The New School for Design at The New School. This art school has been my biggest dream to be a designer. Later on he interned with Narciso Rodriguez. This genius boy, designs for celebrities and important people such as Michelle Obama and Ivana Trump.

Taiwan'da doğan Wu, 9 yaşındayken Kanada'ya taşınmış. Dikiş dikmeyi bebeklerine yaptığı tasarımları hayata geçirmesiyle öğrenmiş ve Tokyo'da heykelcilik okumuş. Bebekler üzerinde yaptığı tasarımlar ve öğrendiği dikiş teknikleri ona 16 yaşında bambaşka bir dünyanın kapılarını açmış. Wu, 16 yaşında "Integrity Toys" adlı bir oyuncak firmasında kendi adıyla tasarımlar yaratmaya başlamış ve adını "Jason Wu Dolls" koymuş. Ardından bu isim "Fashion Royalty" adını almış. Derken genç yaşta gelen bu başarıların ardından neden bir moda tasarımcısı olmuyorum ki? diye sormuş olmalı kendi kendine ve New York'taki Parsons The New School for Design'da kendini bulmuş. Bu üniversite, bir tasarımcı olmayı düşlediğim zamanlarda benim de hayallerimi süslüyordu. Ne yalan söyleyeyim hala da öyle. Okulun ardından Narciso Rodriguez gibi muhteşem bir tasarımcının yanında staja başlamış ve artık Michelle Obama, Ivana Trump gibi isimleri giydiriyor bu dahi çocuk.




Michelle Obama in Jason Wu


Diana Kruger in Jason Wu


Camilla Belle in Jason Wu


Jason Wu Pre Fall 2011 Collection


Jason Wu Pre Fall 2011 Collection

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...