17 Ocak 2011 Pazartesi

DVD Önerileri 2

Fashion Infection okuyucuları için dvd önerileri devam ediyor! Bazen film izleyecekken tavsiyeye çok ihtiyaç duyuyorum. Imdb'den, http://film.com.tr/'den veya http://www.sinemalar.com/'dan yüksek puan almış filmler bu noktada imdada yetişse de, filmi izlemiş birinden tavsiye almak her zaman daha yararlı oluyor. Umarım benim film tavsiyelerim de sizler için yararlı olur. Belki bir çoğunu çoktan izlediniz ama tekrar izlemeye değer sanırım :)


1. Pretty Woman

Bugünün ilk filmi Pretty Woman / Özel Bir Kadın. Bu film pek çok insanın hayatında yer etmiş olsa gerek. Başrollerde Julia Roberts ve Richard Gere gibi muhteşem iki oyuncu var.  Richard Gere, Edward adında bir aşamıdır. Los Angeles'a iş için gittiğinde bir hayat kadınıyla birlikte olmaya karar verir. Bu noktada hayat kadını rolünde de muhteşem oyunculuğuyla Julia Roberts vardır. İzlemeye değer duygusal ve komik bir romantik komedi.


Today's first movie is Pretty Woman. I think this movie is unique for everyone. Julia Roberts and Richard Gere are the headliners who are amazing actors. Richard Gere as Edward, is a businessman who decides to hire a prostitute in his business trip to L.A. Julia Roberts features as a prostitute in the movie. This movie worths to watch many times, it is a good romantic comedy.





2.How to Lose a Guy in 10 Days

How To Lose A Guy in 10 Days / Bir Erkek 10 Günde Nasıl Kaybedilir? benim en sevdiğim romantik komedilerden biri kesinlikle!Matthew McConaughey'nin yakışıklılığı ve Kate Hudson'ın güzelliği, romantik komedi filmlerini sevmeseniz bile filmi izlenir kılıyor. Hoş, benim için böyle bir seçenek söz konusu bile değil :) Filmin konusu bir kadın dergisinde yazar olan Andie Anderson'ın Bir Erkek 10 Günde Nasıl Kaybedilir? adlı bir yazı hazırlama serüveni ile başlıyor. 10 gün içinde bir erkek bulması ve onun üzerine bu deneyi uygulaması gerekmektedir. Sizce kurbanı kim olur dersiniz? Görev içilen seçilen adam Benjamin Barry ise iş arkadaşlarının seçtiği bir kadını kendine 10 gün içinde aşık edeceğine dair iddiaya girer. Maceralar da bu noktada baş gösterir. Sizce de Andie Anderson, bazıları çok abartılı da olsa hepimizin yaptığı hataları yapmıyor mu?

How To Lose A Guy in 10 Days is definetely one of my favorites in the list! If you don't like romantic comedy movies, even the beauty of Kate Hudson and Matthew McConaughey are enough. But, there is no such a thing as not loving these kind of movies :) Basicly, the narrative is about a girl who writes o story on how to lose a guy in 10 days as a bet with her boss to be allowed to write more substantial stories. Benjamin Barry becomes her lucky guy for this mission. On the other hand,Benjamin Barry deals with his co-workers that the account is his if he can make a woman of their choice fall in love with him in 10 days. The adventures start immediately. Don't you think that, Andie Anderson makes the same mistakes as we make in our relationships? (Altough some of them are very overblown)




3. 50 First Dates

50 First Dates / 50 İlk Öpücük filmi de benim için vazgeçilmezler listesinde yer alıyor. Başrolde oyunculuğuna bayıldığım Adam Sandler'ın olması da önemli bir unsur sanırım. Drew Berrymore filmde başrolü Sandler'la paylaşıyor. 2004 yapımı olan filmde, Henry Roth Hawaii'de yaşayan, her gece başka bir kadınla yatan bir kazanayken, Lucy Whitmore ile karşılaşır. Henry ve Lucy birbirlerinden hoşlanmışlardır. Ancak karşılaşmalarından bir gün sonra Lucy artık Henry'yi hatırlamıyordur. Henry bu noktada, Lucy'nin kısa süreli hafıza kaybı rahatsızlığı olduğunun farkına varır. Lucy ve Henry için hayat, her gün yepyeni bir gün anlamına gelmektedir artık.

50 First Dates movie is also in my top list, it is produced in 2004. I can call it as an indispensible one. The leading role blongs to a great actor: Adam Sandler. Maybe that's the reason I like this movie so much. Drew Berrymore is another star of the movie. In the storyline, Henry Roth lives in Hawaii and he has a Cazanova life style, sleeping with different girls every night. He meets Lucy Whitmore, an art teacher and they fell in love at that moment. But suddenly the next day, Lucy does not remember Henry anymore. He realizes that Lucy actually suffers from short term memory loss and can't remember each individual day. For Lucy and Henry, each day means a brand new day from now on.





4. The Holiday

The Holiday / Tatil 2006 yapımı ve süper oyuncu kadrosuna sahip bir yapım. Jude Law, Cameron Diaz, Kate Winslet ve Jack Black başrollerde. Erkeklerle ilişkilerinde başarısızlığa uğrayan iki kadın Iris ve Amanda, internet üzerinden tanışır ve birbirleriyle tatil için evlerini değiştirmeye karar verirler. Anlaşma sonucu İngiltere'de yaşayan Iris, Kaliforniya'daki Amanda'nın evine taşınacak Amanda da bir süreliğine İngiltere'de yaşayacaktır. Yeni evlerine taşınmalarının üzerinden çok geçmeden, ikisi de kısa süreli yeni hayatlarında en son aradıkları şeyi: Aşkı bulurlar! The Holiday/Tatil filmi izlemeye değer çok güzel filmlerden biri. 

In The Holiday, there are fantastic actor and actresses: Jude Law, Cameron Diaz, Kate Winslet and Jack Black. The movie is produced in 2006. Iris and Amanda have hard times and they are broken hearthed two women. They met each other on a house exchange website and they decide to exchange their houses for holiday for a short period. According to their deal, Amanda goes to Iris'is house and Iris lives in Amanda's cottage for the arranged time. After a while, they finds the last thing they expect in this short holiday: LOVE! It is a really nice movie that you should definetely watch :)






5. Romantik Komedi Aşk Tadında

Bugünün son filmi, bir Türk yapımı olsun istedim. 2010 yapımı olan film için yapılan yorumlar pek parlak olmasa da benim hoşuma gitti ve yaklaşık 3 kez izledim. Ki ben kolay kolay filmleri tekrar tekrar izlemem :) Filmin kadrosu ünlü oyunculardan oluşuyor: Cemal Hünal, Engin Altan Düzyatan, Sinem Kobal, Burcu Kara, Gürgen Öz ve Sedef Avcı başrollerde. Filmin konusu çok yakın üç arkadaş olan Esra, Didem ve Zeynep'in arkadaşlıkları ve ilişkileri üzerinde dönüyor. 

The last movie of my list is a Turkish movie, Romantik Komedi. You can download the subtitles and watch the movie by this way. It's a 2010 made, romantic comedy as you can guess from the title :) The comments are not fantastic on it but anyway I watched it 3 times. Altough I don't like watching movies many times. The leading roles belong to famous actor and actresses of Turkey: Cemal Hünal, Engin Altan Düzyatan, Sinem Kobal, Burcu Kara, Gürgen Öz and Sedef Avcı. The storyline is composed of friendship of 3 girls: Esra, Didem and Zeynep and their relationships with guys.







İyi Seyirler! Have fun! 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...